Minnebok, dagbok eller en digital notatblokk?

Jeg bruker DayOne som min “dagbok” ;-)

Minnebok, dagbok eller en digital notatblokk?

Jeg har i flere år nå i brukt en app som heter Day One.

Jeg har brukt denne som en slags “minnebok”, men grunnet lite struktur og alt for mye tid på sosiale medier så har Day One kun blitt brukt sporadisk.

Jeg ser at det ofte er lett å tenke at når jeg har lagt ut en post på Instagram, så ligger jo minnet der.


Day One er et fantastisk bra “verktøy” for de som ønsker å føre en dagbok, en minnebok eller rett å slett bare skrive ned ting i forskjellige “journaler”. Her kan du lage til så mange bøker/journaler du måtte ønske. Det er for eksempel veldig lett å lage til en “dagbok”, en “Tur dagbok”, en “Baby Dagbok” eller annet.

Jeg som legger inn ganske lite har valgt å lage meg kun en hoved journal, men jeg passer på å være flink til tagge postene slik at jeg raskt kan finne frem alle som for eksempel har tag som #Jakt, #Teltur, #Famile osv.

Day One ble ikke mindre bra når jeg byttet fra Android til iOS, da kom det veldig tydelig frem hvilken plattform denne appen er designet for, nå er den helt fantastisk! Ikke det at den var dårlig på Android, men nå er den bare så mye bedre. Nå kommer jeg til å bruke den mye mer enn det jeg har gjort tidligere, den blir nok ikke brukt hver dag, men iallefall de dagene der det skjer noe litt utenom det dagligdagse :-)

I dag prøvde jeg også å legge inn en video snutt som et innlegg i Day One og det fungerte utmerket.

Jeg har nå også linket min Day One app med mine Instagram kontoer, slik at poster med enkelt bilder automatisk blir lagt til i ønsket “journal”. Det ser ut til at Day One oppretter en egen journal for Instagram kontoer slik at disse ikke “blander seg” med dine andre journaler. (gammelt nytt, Instagram er nå slettet for all fremtid)

💡
Instagram Tips: Hvis dere velger å importere Instagram poster så anbefaler jeg å huke bort: «Importer hashtags» Hvis dere velger å importere med # så kan dere fort ende opp med en uendelig lang og uoversiktlig # liste. Og den eneste måten jeg vet om for å fjerne disse i ettertid er å gjøre det ved å gå inn å redigere hvert enkelt innlegg, mye arbeid med andre ord. Det er verdt å nevne at bilder som blir lagt til fra Instagram er forholdsvis små filer med lav oppløsning, så skal dere ha de med i en årbok eller lignende så er det nok bedre å legge til original filen rett inn i Day One ;-)

Her kan dere se noen skjermbilder av hvordan Day One kan se ut på iOS:


Noe av det jeg setter stor pris på med Day One er at du får opp ett “minne varsel” hvis du har lagt inn noe på denne dagen tidligere. Da kommer det for eksempel opp “På denne dag i 2016”, ikke som FB, men dine egne tanker og notater.

Det kan være gode eller dårlige minner, og av og til er det ting jeg helt hadde glemt. (det blir det jo mer og mer av for tiden :-)

Grunnen til at jeg lager dette innlegget er egentlig todelt. Jeg byttet som nevnt operativsystem, men det har seg også slik at jeg er så heldig at jeg skal bli BESTEFAR for første gang i april 2020!

utrolig moro, det gleder jeg meg veldig til. Da blir det nok mer enn ett baby innlegg i min Day One app.


Day One kan  også være et utrolig bra minne sted for nybakte foreldre.

Det er lett å lage seg en “Baby Journal” og ta bilder, skriv noen ord og dere har minnene for all ettertid. Dere kan faktisk også bestille en slags Årbok hvis dere skulle ønske det. Da kan dere for eksempel ha en egen bok med masse gode minner for hvert år barnet blir eldre. Hvis jeg skulle gjort dette så ville jeg laget meg en egen journal til årboken slik at kun det dere ønsker skal være med i boken kommer med. Som dere forstår så er dette en app jeg virkelig anbefaler alle, om du skrive mye eller lite, hele tiden eller bare av og til. Den er også så utrolig lett å bruke at det er en stor mulighet for at den faktisk blir brukt.

Minner blir viktigere og viktigere med alderen :-)


Jeg har betal versjonen av denne appen, linker til Day One slik at dere kan se nærmere på denne appen:

Day One Journal i App Store
Day One Journal sin nettside
Day One Journal på Instagram
Day One Journal i Mac App Store
Day One Journal i Google Play Store