Hovedtur 2022

Ekstremt klar for noen dager i telt på heia!

Hovedtur 2022
Etter å ha vært sjuk i mer eller mindre to uker må jeg trene litt med sekk før vi reiser.

Da er planleggingen av årets hoved tur så å si fullført.


Årets tur blir i Austheiene i Agder og vil gå fra Hovstøyl og ned til Øvre Ramse eller muligens til Dølemo. Hvor vi avslutter blir nok bestemt rett før turen starter og etter at vi har sett på langtidsvarslet til YR.

Lokasjonen til Austheiene er vel egentlig fjell- og heiene mellom Setesdal og Skiens området. Vi starter litt nord for Fyresdal og følger DNT sin merkede løype sørover mot Dølemo.

Vi kommer til å passere noen DNT hytter på vår vei, så denne gangen må jeg vel greie å pakke med meg litt for lite mat og heller satser vi på å få full uttelling for fiskekortet som det skal investeres i. Hvis vi mot formodning ikke skulle greie å få noe fisk så får jeg heller kjøpe meg litt mat på en av DNT hyttene.

Hvor lenge vi skal være på tur er ikke bestemt på forhånd, det kommer helt an på hvor tungt det er å gå i dette terrenget, været og hvor godt vi trives de plassene vi slår leir underveis. Vi er begge klare for å gjerne ligge et par netter på samme lokasjon om vi liker oss der, eller om det viser seg å være den beste løsningen med tanke på været. Turens totale distanse er ca. 8 mil og vi planlegger å være på tur i 8-10 dager. Det avhenger av været, fiskelykke og trivsel.


«Det er ikke noe poeng i å stresse med å komme seg hjem om en har det helt konge på tur»


Det meste av turen er lagret på UT.no her.

Vi hadde egentlig alliert oss med min niese når det gjaldt kjøring, men nå ser det ut til at det muligens ikke passer for henne likevel.

Back up alternativ en er at vi kjører min eller broderens bil opp til tur slutt, så kommer min datter å henter oss der for så kjøre oss opp til starten i Fyresdal.

Back up alternativ to er at vi setter hver vår bil i hver vår ende, bakdelen med dette er at vi må kjøre opp å hente bilen min ved starten i Fyresdal. Vi får se hvilken løsning vi ender opp med, dette har lite betydning for selve turen vår :-)

Vi får håpe at det kommer en del regn før turen starter om et par uker, bålkos er viktig for både bugs og trivsel.

Avreise hjemmefra er om halvannen uke, for meg så passer det ekstra godt i og med at det skal bygges terrasse der jeg bor. Bedre å høre på fugl kvitter og knitrende bål enn snekkere som jobber :-)

Jeg har allerede pakket mat til King Kenny, og mat til meg selv for 7 dager. I tillegg vil det komme en ekstra pose med noen knekkebrød, potetmos, rødvinpølse, kjeks, sjokolade og muligens en flaske med rødvin. (Og en liten Stanley lerke med Laphroaig som garantert vil bringe fiskelykke)

Ørlite Laphroaig er ikke feil.

Per nå så veier min mat 3 kg, og Kenny sitt tørrfor 2 kg. Jeg vil også ta med 500g med våtfor til Kenny som han kan ha til den første dagen siden han ikke spiser tørrfôr på første dag på tur av en eller annen grunn. Men hvis vi skal gå hele neste dag så er det viktig at han har fått i seg noe næring :-)

Teltplugger er vasket, telt og sovepose er luftet, tarpen er klargjort og fiske skrinet er ryddet. Jeg trenger gjerne en rull med sen og noe levende mark før vi triller oppover, men resten tror jeg skal være i boks.

Jeg kommer til å bestille meg et Garmin inReach abonnement til min GPSMAP® 66i GPS før denne turen, det blir første gang jeg tester dette. Det er litt dyrt syntes jeg, men siden jeg forhåpentligvis kommer til å være en del på tur de neste 12 månedene så vil den tryggheten dette gir være verdt pengene.

Skjermbilde fra https://www.garmin.com

Innlegget skulle egentlig vært litt lengre, men jeg stopper her siden jeg har fått litt problemer med min kjære Mac Mini og måtte fortsette på iPad, ikke helt det samme, selv om det også fungerer bra.

Jeg kommer til å stikke ut på en liten tur lokalt denne helgen siden all forberedelse har trigget alle mine tur gener til det maksimale. Da går turen til Justøya utenfor Lillesand med havet rett inn i teltet og forhåpentligvis en flott sjøfiske helg uten alt for mye nedbør :-)

Fortsatt god sommer folkens!

Helsport Reinsfjell Superlight på Justøya i 2020.