2/5 - Hardangervidda på langs 2021

Teltene ble satt opp med grei avstand, mest med tanke på snorking, men også med tanke på Kenny som alltid vil kose med alle.

2/5 - Hardangervidda på langs 2021

Post to av fem.

Lykke!

Første etappe:

Dagens etappe gikk fra parkeringsplassen ved Tinnhylen og inn til Snero. Her valgte vi å telte litt «nede i terrenget» på øst siden av stien for å prøve å være litt i le for vinden, teltplassene som ble valg er lokalisert rett før gangbruen som går over utløpet av Langavatnet. Dagens etappe ble en kort og grei etappe på 6,2 km med en total stigning på 123 meter. Vi brukte nøyaktig 2 timer på turen inn til Snero.

Ved Langavatnet

Ved Snero.

I bunnen av hvert sammendrag av dagen så legger jeg inn ruten fra Garmin klokken min, denne er ikke 100% korrekt, men nesten. Noen dager så er det lagt inn flere etapper, dette skyldes at jeg har avsluttet etappen og startet ny i forbindelse med pauser vi har hatt underveis.


Snero er en godt kjent fiskeplass med rykte på seg for godt bitt, det fikk vi dessverre ikke erfare selv siden det var utrolig lite vann i området, 2021 tror jeg må ha vært det tørreste året på Hardangervidda på mange år.

Men oppe i Langavatnet så dro Asbjørn opp en rugg av en ørret, et flott eksemplar av arten som ble estimert til ± 800 gram, bra jobba Asbjørn!

Hvis Asbjørn har passert vannet, da er det liten vits å prøve fiskelykken, vannet er nok allerede tømt.

Asbjørn og Trond fisket veldig aktivt på turen, og de fikk også bra med fisk igjennom hele turen. Oddbjørn var også ganske aktiv innimellom, mens jeg og broderen ikke fisket noe i det hele tatt etter de få mislykkede kastene vi hadde ved Snero.

Teltene ble satt opp med grei avstand, mest med tanke på snorking, men også med tanke på Kenny som alltid vil kose med alle.

Jeg fikk også dessverre med meg i side synet at ikke alle er like blyge når det gjelder å tømme ryggen i det fri, “lesson learned” 😅

Mandag morgen så ble det lett frokost etter morgenstellet, noen gikk å fisket litt til mens andre begynte å pakke sammen.

Etterhvert så var egentlig tre av oss klare for å begynne å gå, mens de to andre ville bli igjen litt og lage seg litt skikkelig mat av fisken de hadde fått i Langavatnet før de tok ned teltene og kom etter oss andre. Det hadde egentlig ikke så mye å bety siden alle viste hvor vi skulle denne dag, planen var å gå til Sandhaug, selv om noen ville gå lenger.

Her velger jeg å avslutte denne posten, fortsettelse følger neste post som blir nummer tre av fem.