Pakkelister.

Selv om jeg har pakket sekken min mange ganger så er pakkeliste en viktig sikkerhetssjekk for meg, denne kan hjelpe dere i å havne i en kjip situasjon.

Pakkelister.


Pakkelister kan være utrolig viktig, og da spesielt for de som ikke har kommet skikkelig igang med tur livet.

Det er utrolig fort gjort å glemme selv de enkleste ting, og spesielt i starten før en har innarbeidet litt mer rutine, men selv da kan det være fort gjort å glemme noe :-)

Det er utrolig kjipt å glemme noe slikt som en lade kabel, kaffekjele eller annet som en absolutt skulle hatt med seg.

Det finnes pakke lister for skiturer med hund, familie turer og turer med pulk. Det finnes pakke lister for den ultralette trial runneren som du kan treffe på Hardangervidda og mange andre plasser. Det er super enkle pakke lister for de som går DNT sitt løypenett fra hytte til hytte, og mang mange andre.

Jeg havner en plass mellom mange forskjellige grupper i og med at jeg liker å være mer enn en natt på samme plass, og jeg liker godt camp livet med små utflukter fra camp. Jeg telter stort sett heller ikke vinterstid, og hvis jeg gjør det, så blir det aldri langtur.

Når det gjelder ultralett utstyr så er heller ikke dette noe for meg, det blir fort litt for “spinkelt” i og med at jeg alltid har hund med meg, og jeg tror ikke jeg hadde stolt 100% på dette utstyret i skikkelig uvær. Jeg havner nok en plass midt i mellom her også, jeg kjøper gjerne lett utstyr, men dette utstyret har ofte en prislapp som gjør at jeg velger det bort til fordel for noe som er litt rimeligere, og dermed tyngre.

Jeg bærer alltid alt på ryggen, og ofte så blir det nok en unødig tung sekk. Dette er noe jeg jobber aktivt med for å forbedre, jeg lærer meg å ikke ta med ting som jeg ikke har brukt forrige tur, og ting som jeg lærer at jeg kan greie meg uten.

Jeg holder nå på å spare til et lettere telt som jeg kan bruke på turer der vi skifter camp hver dag, og turer der det er mye vandring og lite leir liv. I dag har jeg et fantastisk Hilleberg Nammatj 2 GT LINK som veier ca. 4 kg i vanntett pakk pose, dette teltet tåler utrolig mye vær og jeg er super fornøyd med mitt første Hilleberg telt.

Det telte jeg sikter meg inn på nå, er et lett telt som er tenkt for bruk på “raske” turer. Dette er også et Hilleberg telt, et Hilleberg Niak som betegnes som et 1,5 personers telt. Jeg tror at dette kan være et perfekt for meg og King Kenny. Hilleberg Niak veier kun 1,7 kg. LINK

Sekken jeg har er heller ingen lettvekter, jeg har en Gregory Baltoro 95 PRO med en egenvekt på nesten 3 kg LINK, dette betyr at så snart jeg har pakket liggeunderlag, sovepose og telt så er jeg allerede oppe i en sekk på over 9 kg.

Men nok om det.


Om pakke lister:

DNT har flere pakke lister som de har lagt ut, men for meg er disse nærmest helt ubrukelige. DNT listene er nok utformet med tanke på kjappe turer fra hytte til hytte. For meg er DNT hytter kun en plass der en kan få seg en halvliter og gå på do om en er heldig. Men vi er heldigvis alle ulike, DNT kontingenten min er nok ren netto for DNT 🙂

Speiderne, Hekta på Tur, Fjellsport  med flere har mange pakke lister som er meget gode, de jeg liker best har jeg funnet hos Utemagasinet, Tursiden.net og hos Turliv.no

Min pakke liste er ganske enkel da jeg har alt på en liste, og krysser da bare av etter hvert som jeg legger tingene oppi sekken.

Listen inneholder også flere ting som jeg ikke har med hver gang, da blir de ikke krysset av og blir liggende igjen hjemme. Men dette er for meg en god måte å sikre at jeg ikke glemmer noe som jeg burde hatt med meg, så får jeg heller bruke litt tid på å vurdere om det er nødvendig å ha med de enkelte tingene som er på listen.

Jeg har kun en pakke liste, og denne er delt opp i seks kategorier, jeg har den som en “drop-down” liste på min TickTick app.

TickTick fungerer utmerket på både Mobil, nettbrett og i nettleseren.
TickTick er en av mine favoritt apper :-)

Det er sikkert mye som mangler, og en del som ikke er relevant for noen av dere, men for meg så er dette en god sjekkliste for å sikre at jeg ikke glemmer noe viktig.

Telt / Overnatting
Leir / Tool (jeg glemte igjen Helsport vannbøtta mi på Nordstul i fjor, dypt savnet)
Power / Lys
Hygiene
Klær (varierer med årstiden)
Annet.
Luxus ;-) 


💡
Regntøy, gnagsår plaster, smertestillende krem og tabletter, ekstra brenner, ekstra skolisser, strips, hyssing/tau og fyrstikker er noe som ligger fast i sekken min og aldri blir pakket ut, derfor er ikke slike ting på listen.

Klær og ekstra skift er veldig avhengig av temperatur og værmelding, men jeg har alltid en lue, vanter, buff, regnbukse og en regnjakke i sekken, regn settet hjelper også godt mot vind.

Et lite tips er å starte turen med litt for lite klær, det blir for for varmt når en begynner å gå hvis en har kledd på seg for mye.

Jeg håper at denne posten kunne være til litt nytte, og at den nesten turen blir en flott tur der du har husket alt 🙂

God tur 🙂

Ekstra tips, her er en pakkeliste som holder kontroll på vekten av det du pakker. Denne krever en del egeninnsats til å begynne med i og med at alt utstyr må veies første gangen.

LighterPack

Note: Etter at jeg begynte å bruke Apple sine produkter igjen så ser jeg at det er veldig enkelt å gjøre nesten akkurat det samme i Apple sin egen påminnelse app som fungerer utmerket på både Mac Mini, iPhone og iPad.

Påminnelser App. på iPhone.

Her er også en liten video om sekken min, og jeg vet at den er forbedret i forhold til den utgaven jeg har som blant annet manglet hull ut til drikke slange fra drikke blære av alle ting.

Hvordan var det mulig å "glemme" dette #Gregory?


HUSK:
Du er gjest i naturen, ikke kast søppel i naturen.
Rydd alltid opp og ta med deg ALT avfall hjem igjen ;-)
God tur 🙂

Johnny 's bookshelf: currently-reading

A Promised Land
tagged: currently-reading
Mansell: My Autobiography
tagged: currently-reading
I am Zlatan Ibrahimovic
tagged: currently-reading
Voyager
tagged: currently-reading
Life to the Limit: My Autobiography
tagged: currently-reading

goodreads.com