Amatør med Panasonic Lumix G9

For evig en lykkelig amatør ;-)

Amatør med Panasonic Lumix G9
Mitt "nye" G9 med min gamle linse.

Jeg ønsker å skrive noen ord om kamera og foto.
I dag så bruker jeg et Panasonic Lumix G9, både til foto og video, men siden det ofte er veldig mye lettere å filme med mobilen så er de fleste videoene så langt filmet med min iPhone.


Bortsett fra ymse engqngskameraer og et digitalt Kodak Eastman Company point and shoot kamera på 1.3 MP så jeg kun hatt Panasonic Lumix kameraer.

 
Mitt første skikkelige kamera var et Panasonic Lumix G1 med en kit linse på 14-45 mm, siden dette er Micro Four Third kamera så tilsvare det en 28-90 mm linse på et speil refleks kamera. Dette var et av de første kameraer med en MFT sensor og hadde en oppløsning på 12-14 MP (litt usikker)


Jeg kjøpte mitt Lumix G1 i 2009 eller tidlig i 2010 og hadde det i noen år før min søster “arvet” kamera og linse når jeg byttet til et GH3 i 2013- 2014 eller der omkring.


I dag så har jeg som nevnt et Lumix G9, og til dette så har jeg to ekstra batterier, blitz (gave fra min datter) og tre linser.

LUMIX DC-G9 Systemkamera - Panasonic Norge
Utforsk Panasonic systemkamera LUMIX DC-G9. Den som elsker naturen. Klikk for å se nyeste funksjoner, spesifikasjoner, anmeldelser, nettbaserte og fysiske butikker!


En standard fast 25mm, en zoom som tilsvarer 70-200 i speilrefleks format, denne er i MFT 35-100mm og en super zoom som er 100-400mm
Jeg er veldig fornøyd med dette utvalget, min 25mm ble mest kjøpt for å kunne ta bilder inne og til å filme med.

Det eneste jeg "savner" nå en 8-18mm eller der omkring før jeg har dekket alt som jeg noen gang kommer til å få bruk for.

Panasonic Lumix DMC-G1

Bilde fra Wikipedia: Rama - Own work

Panasonic Lumix DMC-G1 digital camera.