Reparasjon av tur utstyr og klær.

Jeg er veldig god på å finne en god grunn for meg selv om hvorfor jeg bør "oppgradere" klær og utstyr når noe er slitt eller skadet.

Reparasjon av tur utstyr og klær.
Skjermbilde fra Helsport video

Det er vel litt for lett å bruke en slitt jakke eller et skadet telt som unnskyldning for å kjøpe nytt. Vi har ofte en god forklaring for oss selv om hvorfor vi nå bør kjøpe nytt når noe er slitt eller skadet.


Jeg er definitivt i denne gruppen, men jeg har blitt mer bevist på dette ettersom jeg faktisk nå føler at jeg har "alt" jeg trenger av tur og jakt klær. Når det gjelder utstyr så har jeg dobbelt opp av soveposer (sommer + 3 sesong), sekker, telt og to-tre kniver, fiskestenger etc, så det bør ikke mangle noe på utstyrsfronten heller.

 

Tankene rundt dette har vel kommet som et resultat av tiden vi lever i med mer fokus på gjenbruk og reparasjon av det vi allerede eier.

Ideen til å nevne dette på bloggen her kom fra et Jakt & Fiske blad som jeg fikk med meg hjem etter hjortejakt i Vats for et par-tre uker siden, der ramser de opp noen produsenter som har tatt dette på alvor.

Jeg viste at Bergans og Helsport tilbyr reparasjon av "eget" utstyr, men flere av de andre som er nevnt i listen under var nye for meg.


Husk at det også finnes lokale som kan hjelpe deg, systue eller familie som syr. Ofte så finnes det også en plass på kjøpesenteret der en kan levere inn både klær og sko.


Tusen takk!
TUSEN TAKK til Speidersport.no og Mammut, jeg kan trygt anbefale både produkt og butikk, her kommer jeg til å handle mer 🙂
Jeg fikk i 2020 min sovepose reparet av Speidersport / Mammut

 

(jeg anbefaler dere også å se innom Bergans og Brynje of Norway sine YouTube kanaler der de har laget flere videoer som viser deg hvordan du kan reparere mye selv, også ute på tur.)

Northern Playground:

BUY LESS.PLAY MORE.

Plagg fra Northern Playground er laget i slitesterke materialer og har et tidløst og multifunksjonelt design som ikke vil «gå av moten». Men hvis vi skal nå visjonen vår om å redusere verdens klesforbruk, må vi tenke minst like mye på det som skjer etter at du har kjøpt et produkt som hvordan det produseres.

Alle våre plagg følger derfor med Livstidsservice.


Helsport:

Vi i Helsport er opptatt av at produktene du kjøper hos oss er holdbare, og vi oppmuntrer til langtidsbruk. Dette er viktig, både med tanke på miljøet, men også for at du som forbruker skal være trygg på at dersom det skulle skje noe med et produkt fra oss, kan du raskt og enkelt få reparert det. Vi har svært lang erfaring med produksjon, reparasjoner og produkt-justeringer.


Bergans:  

Har du et Bergans produkt kan du sende dette inn til Bergans, eller besøke en av de utvalgte butikkene som har reparasjons muligheter, for eksempel til butikken i til Nygata 9. i Stavanger.

Dere kan også vente til Bergans sin "Tour de Sy" kommer til en plass i nærområdet, i år så hadde de en egen "stand" i Arendalsuka om jeg husker rett.

Bergans informerer:  I systua vår i Asker jobber erfarne fagfolk som fikser det aller meste. Vi skifter glidelåser, lapper hull, reparerer remmer og beltespenner på ryggsekker, syr igjen rifter i telt og soveposer. Blant annet. Vi har også et stort lager av reservedeler.


DNT:

ReTuren er et omsorgsfullt sy-verksted som hjelper deg å ta vare på det du er glad i. Vi ønsker å begeistre og inspirere gjennom nytenkende reparasjoner, redesign og kurs. Vi finner den beste løsningen for å gi ditt plagg og utstyr lengst mulig levetid. Sammen skal vi bidra til et mer naturvennlig friluftsliv!


Norrøna:

Selv om et nytt Norrøna-produkt er supert, er kanskje et gammelt et enda bedre. Produkter av høy kvalitet med lang levetid er et av de beste tiltakene for å gjøre et produkt mer miljøvennlig. Derfor har vi tilbudt reparasjoner siden 1929.

Jørgen Jørgensen created durable equipment to perform in Norway's wild and challenging mountains.


Brynje of Norway:

Mangler og skader som skyldes produksjonsfeil blir reparert eller erstattet.


Jeg ønsker også å sende en stor takk til min datter som lappet sammen min Fjellreven Vidda Pro bukse som var revnet på høyre kne.
Buksen er fra 2011-2012 og har dobbelt stoff i baken, knepute lommer på knærne, obligatorisk gamasjekrok og ei elastisk strammereim med trykknapper rundt anklene.
Nå satser jeg på at hun ble bitt av basillen og investerer i en symaskin, da skal det nok komme noen oppdrag fra Lillesand :-)


Note:

Jeg finner det veldig overraskende at Fjellreven nesten ikke nevner reparasjon, miljø eller bærekraft i sin nettbutikk. Men om du "leter" så finner du noe, men dette MÅ dere bli MYE bedre på Fjellreven!

Care & Repair
Finn vaskeinstrukser og reparasjonsguider på Fjallraven.no. Les vedlikeholdsinstrukser til klær og utstyr, hvordan du reparerer Kånken og mye mer her


Mitt favorittmerke når det kommer til turklær er:

Fjallraven Home
Buy outdoor pants, parkas, jackets, backpacks and Kanken gear in the official Fjallraven US store.

Mitt favorittmerke når det kommer til jaktklær, og litt "rimeligere turklær" er:

Uteklær for jakt, fiske, hundesport, fotturer og lifestyle

Mitt favorittmerke når det kommer til tur sekker:

Lightweight Backpacking | Durable, Technical Backpacks | Gregory
Lightweight Backpacking backpacks engineered for comfort and balance. Durable packs with optimized suspension, frames, and ventilation, including women-specific fits.

og

Tursekker
Finn den perfekte tursekken til deg på fjallraven.com. Her finner du dagstursekker for både små og store eventyr.

Mitt favorittmerke når det kommer til  jakt/fjell støvler er:

Jaktstøvler | CRISPI
Perfekte lette jaktstøvler og jaktsko til dame og herre som sikrer deg mot alle miljøer. Fri frakt og retur. Betal enkelt med vipps

Og til slutt, min GPS er en:

GPS | Friluft | Turutstyr | Navigasjon | GPSMAP 66i | Garmin
Velkjent Garmin navigasjonsfunksjonalitet kombineres med global kommunikasjon i den robuste GPSMAP® 66i-enheten. Den knappebetjente og håndholdte GPS- og satellittkommunikasjonsenheten, som har en toveis tekstmeldingsfunksjon og interaktive SOS-varsler, leveres med forhåndslastede Garmin TopoActive…

Johnny 's bookshelf: currently-reading

A Promised Land
tagged: currently-reading
Mansell: My Autobiography
tagged: currently-reading
I am Zlatan Ibrahimovic
tagged: currently-reading
Voyager
tagged: currently-reading
Life to the Limit: My Autobiography
tagged: currently-reading

goodreads.com