Blodspor Trening (igjen)

I dag la jeg et lett spor på ca. 100 meter med to 90 grader knekker bare for å komme gang.

Blodspor Trening  (igjen)

Da prøver vi oss igjen!

Sist gang så gikk vel både hund og eier skikkelig leie etter overdrevet mye blodspor trening på en for kort periode. Så denne gangen følger vi de råd vi har fått fra erfarne ettersøk jegere, i hovedsak så er det viktigste å ta det litt roligere og ikke gå for ofte. Gå i medvind og gå sakte slik at hunden blir spornøye og ikke "jukser" ved å gå på overvær etc.

Vi starter med å gå litt lette spor, og maks en gang uken fem til det sitter.

I dag var dagen for å starte opp igjen, etter bortimot 2 år med opphold siden sist gang vi gikk blodspor.


Bare for å komme igang å for å se om han fremdeles hadde lysten i seg så la jeg et lett spor i dag, et spor med to 90 grader knekker der jeg hadde 3-4 meter opphold uten blod ut av den siste knekken.  

På dette sporet så brukte jeg brukte ca. 2 dl storfe blod som naboen hadde skaffet til meg, det er fremdeles 3,5 liter igjen i frysen :-)

Sporet ble ca. 50-60 meter + ca. 20-30 meter + ca. 40 meter - King Kenny gikk dette sporet alt for lett, det ble så lett at han ikke var nøye i det hele tatt. Men lysten var definitivt der, han var veldig ivrig, og poenget med dette sporet var jo å se om jeg fikk han gang igjen, og det gjorde jeg virkelig.

Og når han kom frem til rådyr skanken ved sporslutt så ble han ble ekstremt ivrig.

 

Dette var en vellykket "restart", nå er jeg en glad mann som er klar for å øke vanskelighetsgraden neste gang, dette var moro :-)


Snap video, hvis det går å dele på denne måten da:

Snap - Blodspor Okt 2022.mp4
Shared with Dropbox

(Snap er egentlig noe dritt, videoene er av elendig kvalitet, og Snap gjør at en "glemmer" å filme å ta bilder i god kvalitet, sikkert bare meg...)


Et bilde dårlig fra ettermiddagsturen vår, før vi gikk sporet  :-)