Sosial Medier 2023

Jeg må ærlig innrømme at jeg syntes Google Pluss var malen på hvordan et “sosialt” samfunn bør fungere, det var rett å slett en flott plass å tilbringe tid, og G+ hadde NULL reklame :-)

Sosial Medier 2023
Vero desktop app :-) Å være på sosial medier er ikke alltid positivt, dette gjelder like mye for meg som for alle andre. For meg har det lenge vært en balansegang mellom hvor mye tid jeg bruker, og hvor mye jeg sitter igjen med etterpå.

Jeg har brukt sosiale medier mer eller mindre siden 2007, men jeg var ikke veldig aktiv på annet enn Facebook før 22. juli 2011

Den 22. juli 2011 så fikk jeg virkelig se hvordan sosiale medier kan fungere, flere av de som ble beskutt på Utøya denne ettermiddagen brukte Twitter for å prøve å få hjelp, få kontakt med familien og for å fortelle at de fremdeles var i live. Det ble en veldig mektig og en noe ubehagelig måte å følge dramaet på, og utpå ettermiddagen ble det ble rett og slett for mye. Da valgte jeg å slå av alt, jeg pakket fiske veska, traktet kaffe og gikk på fisketur i noen timer.


Innledningen her er litt avsporing, men jeg ønsket å fortelle litt hvordan det hele startet for min del.

Etter Juli 2011 så begynte jeg å bruke Twitter på en helt annen måte, Twitter ble fra da av min hovedkilde til nyheter.

Både lokale nyheter, nyheter fra Politiet sine kontoer, innenriks og utenriks nyheter fra forskjellige aviser og motorsport nyheter fra internasjonale medier.

Til og med trafikk informasjon briljerte på Twitter i og med at Vegvesenet og NRK Trafikk er utrolig dyktige til å bruke sine kontoer på usedvanlig bra måte.


Photo by Arthur Osipyan / Unsplash

Etter at Google Plus kom på banen i 2013 så dabbet Twitter bruken litt av. Jeg må ærlig innrømme at jeg syntes Google Pluss var malen på hvordan et “sosialt” samfunn bør fungere, det var rett å slett en flott plass å tilbringe tid, og G+ hadde NULL reklame :-)

Men som med alt Google suller med så la de selvfølgelig ned G+ også, #RIPG+

Vero har skikkelige apper til både iPad og desktop i motsetning til Instagram.


Etter at G+ ble stengt så har jeg vært “all-over” når det kommer til sosiale medier.

Instagram, Twitter, Mastodon, Reddit, Vero, VK, LinkedIn (om det teller) og Pinterest mf.


Facebook slettet jeg når G+ kom, og jeg har aldri sett meg tilbake, jeg liker virkelig ikke plattformen eller eieren. Det er en plass jeg kan si med 100% sikkerhet at jeg ikke kommer tilbake til.

Instagram slette jeg også for en stund tilbake, grunnen var da at det ble postet barneporno på forskjellige kanaler uten at Mark Zuckerberg og Instagram gjorde noe for å forhindre dette. (Ref. NRK) Dette syntes jeg var så utrolig at de kunne tillate at jeg valgte å slette min konto der.

Medium, ikke et SoMe, men en fin plass å finne litt andreledes lesestoff.

Siden har jeg sittet igjen med Twitter, Vero, Medium, YouTube og bloggen min. Jeg har også Reddit og Mastodon, men de blir veldig sjeldent brukt.


Nå har jo selveste Elon Musk kjøpt Twitter, og greid å rasere det på et par uker. Han slipper inn Trump, alle kan kjøpe seg en verifisering for 8€ per måned med de konsekvenser det har fått, mer om det her: https://www.washingtonpost.com/technology/2022/11/14/twitter-fake-eli-lilly/


Nå er også hoved profilen min på Twitter slettet, Mama Mia :-)


Jeg har nå laget meg en ny Instagram profil med hovedformål å følge alle F1 Team og førere for å prøve å tette igjen "nyhets gapet" som blir uten Twitter. Instagram er langt ifra det samme, men det er bedre enn ingenting…


Jeg ser jo også at så fort jeg har fått meg Instagram igjen så komme jeg til å bruke det på mye mer enn F1. Fremover så kommer nok Instagram til å bli en kilde for oppdateringer om all motorsport, tur, utstyr, jakt og hund mm. Så får vi virkelig håpe at Facebook og Meta ikke ødelegger Instagram mer enn de allerede har gjort!

Mitt hoved SoMe for 2023 tipper jeg blir Vero, men svaret på det har vi først om et års tid ;-)

Jeg måtte bare lette hjertet litt, takk for at dere leste dette innlegget.


PS: Dette skulle egentlig være et lite innlegg om min nye tur kniv, men det får komme senere :-)

Fallkniven S1


Per i dag kan dere også finne meg her:

Pinterest, Reddit og Mastodon velger jeg å ikke ta med, de kontoene har jeg vel egentlig opprettet kun for å prøve å få mest mulig informasjon om Formel 1 :-)


Johnny 's bookshelf: currently-reading

A Promised Land
tagged: currently-reading
Mansell: My Autobiography
tagged: currently-reading
I am Zlatan Ibrahimovic
tagged: currently-reading
Voyager
tagged: currently-reading
Life to the Limit: My Autobiography
tagged: currently-reading

goodreads.com